FITNESS

AEROBIK

Fitt Anyu Torna

A FittAnyu Torna alapvető lényege, hogy szülést követően az édesanya úgy tudjon sportolni, hogy nem kell azon gondolkodnia, kire és mikor bízza rá gyermekét, hogy elmehessen edzeni, hiszen ezen óratípus alkalmával bátran hozhatja magával gyermekét, aki a torna alatt, korának megfelelően eszik-alszik-játszik-akár már egy-egy mozdulat erejééig bekapcsolódik az órába.

Az órára a baba 6 hetes korától lehet ellátogatni (császármetszéssel szült édesanyák esetében 12 hét elteltével, ajánlott, azelőtt kizárólag orvosi engedély mellett lehet elkezdeni ezen óratípust).

Ez az óra egy alakformáló aerobic, egy dinamikus gerinctréning, és egy core-tréning ötvözete, ahol kiemelt figyelmet fordítunk a hasregenerációt elősegítő gyakorlatokra, a mindennapi tevékenységeknél használatos mozgásminták helyes elsajátítására, tartásjavításra, nyújtásra.

Az órán maximum 6 baba-anya páros vehet részt.

Kismama Torna

Ahogy nincs két egyforma nő, úgy nincs két egyforma várandósság sem. A terhesség alatt tapasztalt „nehézkességünk” egy része a mozgás hiánya, azaz fizikai passzivitás miatt lép fel. Kismamaként az inaktivitás gyakran eredményez egyensúlyi- és koordinációs zavarokat valamint kellemetlen érzéseket mindennapi életünkben. A terem vezetője, maga is két gyermekes édesanya, második gyermeke mellett végig aktívan dolgozott, mint edző. Tanulmányait és saját tapasztalásait egybegyúrva dolgozta ki kismamáknak szóló edzésprogramját, melynek főbb elemei a következők:

  • farizmok erősítése, mellyel a deréktáji szakaszt tehermentesítjük
  • mély és felületes hátizmok erősítése, mellyel ellentartunk a megnövekedett pocaknak
  • gátizmokat erősítő gyakorlatok, esetleges vizeletvisszatartás nehézségek megelőzésére
  • lábfej tornáztatása, illetve lábszár vérkeringésének fokozása
  • sok nyújtó gyakorlat
  • talpi fascia fokozott lazítása, az éjszakai lábikra görcsök enyhítésére/megszüntetésére
  • kismamasággal felmerülő kérdések tabuk nélküli megvitatása, hisz egy első gyermekes kismama tele van kérdőjellel!

Az óra összességét tekintve, lassabb, nem annyira feszes, sokkal inkább a kismamák aktuális lelki állapotára, közérzetére adaptált óravezetés várható. A várandós kismamákat második trimesztertől látogathatják az órát. Veszélyeztetett állapotban az óra nem látogatható!

AEROBIK

Gerinctréning

Fontos! Ezen óratípusunk prevenciós célzatú, azaz nem helyettesíti a gyógytornát, nem kialakult betegségek rehabilitálására szolgál!

Az ülő életmódunkból fakadóan hanyag testtartás, később hátfájdalmak, akár gerincdeformitás, „gerincsérv” is kialakulhat, illetve ez a lelki állapotunkra is kihathat, így rossz közérzetünk, önbizalomhiányunk alakulhat ki.

Ezen az órán főleg a gerinc átmozgatásával, a has-és hátizmok erősítésével foglalkozunk. Az ülő-és mozgásszegény életmód miatt a megrövidült izmokat nyújtjuk, a megnyúlásra hajlamos izmokat pedig erősítjük. Ennek hatására megszűnnek az izomfájdalmak, szebb lesz a tartásod és jobban bírod a mindennapi munkából adódó terheléseket.

Ajánljuk ülőmunkát végzőknek, túlsúlyosoknak, csontritkulás megelőzésére, valamint azoknak, akik hajlamosak a hátukra pakolni pszichés problémáikat és mindenkinek, aki szeretne egy jót mozogni.

A foglalkozás egyéni és csoportos keretek között érhető el.

ÁRAINK