Kavitációs zsírbontás

A kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) egy speciális ultrahangos zsírbontó technológia, ami a nem kívánt zsírpárnák célzott és vágás nélküli végleges csökkentését célozza meg. A kavitációs zsírbontó vagy ultrahangos zsírbontó kezelés eredményeképpen a kezelt területen a zsírsejtek száma megfogyatkozik, és mivel a zsírsejtek nem képesek regenerálódni, ott nem is képződnek újak.

A kavitációs kezelés során alkalmanként 2-3 centiméter zsír is “leolvadhat” a has, csípő, comb, lovaglónadrág, fenék, vagy a felkar területén felhalmozódott és lerakódott “makacs” zsírfeleslegből.

Ez a FORRADALMIAN ÚJ KEZELÉSI MÓD maximális biztonsággal alkalmazható az alábbi problémákra:

  • narancsbőr (cellulit) kezelésére
  • zsírpárnák eltűntetésére
  • a nyirokkeringés javítására

A kezelés teljesen fájdalommentes, ezért ellentétben a sebészi beavatkozásokkal itt nincs szükség altatásra, érzéstelenítésre. Egészségtudatos táplálkozás és mozgás mellett csak a kívánatos területekről történik a zsírszövet csökkenése.

 

Működési elve:

A kavitációs zsírbontás egy jelenségen alapul, aminek lényege, hogy meghatározott frekvenciájú, a zsírszövetbe fókuszált ultrahang hullámok alacsony nyomású buborékokat hoznak létre. A buborékok fokozatosan növekednek, majd egy kritikus méretet elérve összeroppannak, ami megrántja a buborékok közvetlen környezetét. Ennek a hirtelen “rántásnak” a zsírsejtek membránja nem tud ellenállni, és azok elpusztulnak. A módszer hatékonyságát az adja, hogy a tönkrement zsírsejtek helyére nem képződnek újak, vagyis a hatás végleges.

A kavitáció zsírbontás eredményeként a zsírsejtekből kiürülő zsírokat (triglicerideket és szabad zsírsavakat) a nyirok- majd a vérkeringés szállítja el. Ezt követően a májba kerülnek, ahol részben lebomlanak, majd az epe útján a széklettel, illetve további átalakulást követően a vesén keresztül a vizelettel ürülnek. Nagyon fontos, hogy az intenzív zsírfelszabadulás megterhelheti a szervezetet. Ennek elkerülése, csökkentése érdekében, a kezelések között 3-4 napos szünetet kell tartani.

Rádiófrekvenciás kezelés

A rádiófrekvencia alkalmazása során elektromos rezgések hatását használják ki. Ez a hatás függ a rezgések frekvenciájától, vagyis rezgésszámától. A kozmetikában általában a szervezetben elnyelődő rádiófrekvenciás hullámok hőkeltő hatását használják ki. Vagyis a rádiófrekvenciás kezelések hatása a szövetek különböző mélységben történő felmelegítésén alapul.

A rádiófrekvenciás kezelést a kozmetikában elsősorban a kötőszövetek feszesebbé tételére használják, illetve a szervezetet új kötőszöveti rostok termelésére sarkalló hatása céljából. A kötőszövetek felelősek a bőr tartásáért. Ennek megfelelően erősítésük segít a ráncok kezelésében, de ezen túl a tartását, feszességét, rugalmasságát vesztett bőr állapotának helyreállításában is.

A bőr tartásának elvesztése nem csak ráncokat okoz, hanem például a hízás, majd fogyás kapcsán – vagy terhességet követően – a bőr megnyúlását, illetve a korral járó bőrmegereszkedést is (toka, integető háj, stb.). Ezért említjük a rádiófrekvenciás kezeléseket mind ránckezelés, mind bőrfeszesítés kapcsán. A rádiófrekvenciás kezelés tehát a ráncok elsimítására, a bőr megfiatalítására, illetve a megereszkedett bőr újrafeszesítésére, tartásának megerősítésére kiválóan alkalmazható.

A rádiófrekvenciás kezelésnek a hőhatáson túl a másik hatása a hatóanyagok mélyebbre juttatása. Ennek a rádiófrekvenciás alkalmazások előtt csak az injekciózás, illetve a mikroinjekciózás vagy mezoterápia volt az egyetlen módszere. A mezo egyébként közepest jelent, a mezoterápia pedig a hatóanyagok bejuttatását a bőr középső rétegébe. Amikor a rádiófrekvencia hatóanyag bejuttató tulajdonságát kezdték alkalmazni, elnevezték azt tű nélküli mezoterápiának. Ezzel nem is lenne gond, hiszen ez is mezoterápia, de ennek hatására sokan azt gondolták és hirdették, hogy a rádiófrekvencia csak hatóanyagbevitelre alkalmas.

A rádiófrekvencia által keltett hő azonban önmagában, vagyis hatóanyagok nélkül is képes biológiai hatásokat létrehozni. A hatás attól függ, hogy ez a hőhatás milyen mértékű, mennyi ideig tart, ismétlődik-e és hogy a bőr mely rétegét melegíti fel. Mint láthatod egy rádiófrekvenciás eszköz alkalmazásánál számos tényezőt figyelembe kell venni, és így a sokféle eszköz nem is vonható egy kalap alá. A modern kozmetológiai rádiófrekvencia tehát nem hatóanyagokkal dolgozik, hanem célzott szöveti hőhatással.

 

Hogyan zajlik egy rádiófrekvenciás kezelés /kúra?

A rádiófrekvenciás kezelés során a kezelendő bőrfelületet szabaddá kell tenni. A testedre vagy a rádiófrekvenciás kezelőfejre vezetőgélt tesznek, majd az eszközt a bőrre helyezve lassan mozgatják. Ha otthon kezeled magadat, ezt a műveletet te végzed.  A kezelés alatt leginkább meleg érzést lehet érezni.

Rádiófrekvenciás arckezelés ideje: a rádiófrekvenciás arckezelés 10-20 percet vesz igénybe, akár szalonban, akár otthon végzed.

Rádiófrekvenciás testkezelés ideje: a test kezelése 30-60 percet vesz igénybe a kezelt testrészek számának és felületének függvényében.

Arc és test kezelése akár egy napon!

A rádiófrekvenciás arckezelés és testkezelés ugyanazokon a napokon is végezhető. A rádiófrekvenciás kezeléseket kúraszerűen szükséges végezni, ami azt jelenti, hogy az arcon akár 20-szor, testen akár 30-szor is meg kell ismételni a kezelést a hatás eléréséhez. A kúrát mindenképp türelmesen végig kell csinálni, mivel a kollagén termelés beindításához folyamatos, ismételt ingerekre van szüksége a kötőszöveti sejteknek. A bőr megújításához tehát idő kell!
A kúrát követően viszont már elegendő csak havonta 1-szer 2-szer fenntartó kezelést végezni.

 

Ezeket a testrészeket kezelheted!

Természetesen, ha ráncokról van szó, akkor az arc jut mindenkinek először eszébe. Legyen szó akár a szem körüli ráncokról, akár a nevetőráncokról vagy a nasolabiális redő kimélyedéséről, a rádiófrekvencia segíthet. A ráncokon túl persze a bőr megereszkedése sokszor nagyobb probléma, ugyanis az arc korát inkább a bőr tartásvesztése (például az orcán vagy az állkapocs alatt) mint a ráncok mutatják jobban. A rádiófrekvenciás kezelés erre is alkalmas.

A bőr megereszkedése a test bármely részén lehet zavaró. Legyen az a hát bőre, a felkar integetőhája, a has, a comb, a popsi alja, vagy a térdek környéke. Testkezelő rádiófrekvenciás kezelőfejjel ezek is sikeresen célozhatók meg.

 

Milyen folyamatok mennek végbe a szervezetben a rádiófrekvenciás kezelés alatt és annak hatására?

A bőr megereszkedése és a ráncok kialakulása kollagénvesztés, és a kollegén feltöredezésének eredménye. Képzeld úgy, mintha egy kötélháló hálózná át a bőrödet, úgy , ahogy a nagy vitorláshajók kötélzete a régi filmekben, amin a matrózok másztak fel, le. A kötélzet vastag kötelekből áll, de ezek a kötelek idővel elvékonyodnak, ezét újra és újra meg kell újítani őket. 

A bőrben a kötél a kollagén, a kötélháló pedig a kollagénháló. A bőr kötőszövetében vannak olyan sejtek, amik feladata az új kollagén képzése, hogy az elvékonyodott rostok újra megerősödhessenek. 

A rádiófrekvenciás kezelés ezeket a kollagéntermelő sejteket készteti fokozott működésre. Úgy is mondhatnánk, hogy finoman birizgálva fokozatosan felébreszti őket, mint ahogy egy gyermeket szeretnénk finoman ébreszteni. Fontos tudni, hogy ez egy folyamat, így a rádiófrekvenciás kezelésnek is rendszeresen ismétlődőnek kell lennie, legalábbis a ránctalanító és bőrfeszesítő kúra ideje alatt.